Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Συνέντευξη στο Polispot

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΣΤΙΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ
 & ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ
 "ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ"

14 Απριλίου10:15 2016

από Πλαζουμίτη Ευτυχία



1.Μέσα από τις ζωές των άλλων λοιπόν. Πόσο δύσκολο είναι αυτό; Να ζήσεις μέσα από τις ζωές άλλων;

Το να ζει κανείς μέσα από τις ζωές των άλλων θεωρητικά είναι όχι μόνο δύσκολο αλλά και καταστροφικό γι’ αυτούς που εμπλέκονται στην περιπλοκότητα μιας τέτοιας σχέσης. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να ολισθήσει κανείς στην παγίδα που υποκρύπτεται επιμελώς κάτω από τον μανδύα της ιερότητας των οικογενειακών δεσμών. Εκεί είναι που υπάρχει το έφορο έδαφος για να αναπτυχθούν οι αντιπαλότητες, οι ζήλιες, η ανάγκη επιβολής στους άλλους. Με λίγα λόγια ο εγκλωβισμός του ατόμου, μέσα σε μια ζωή που δεν είναι η δική του ζωή, αλλά εκείνη που έχουν ορίσει κάποιοι άλλοι.

2.Υπάρχει κάποια στιγμή λύτρωση των ηρώων;

Οι ηρωίδες μου πασχίζουν να λυτρωθούν αλλά είναι τόσο μπερδεμένο το κουβάρι της ζωής τους και η άκρη του τόσο καλά κρυμμένη που παρά την προσπάθεια τους δεν θα καταφέρουν να την ανακαλύψουν. Εξαίρεση η τελευταία της σειράς, η κόρη, ανιψιά και εγγονή Πέτρα, είναι η μόνη που θα βρει την άκρη του κουβαριού, είναι η μόνη που θα αποφασίσει να ζήσει μέσα από την δικιά της ζωή και όχι μέσα από τις ζωές των άλλων.

3.Πόσο δύσκολο είναι να πάρεις την απόφαση να ζεις για σένα μόνο ανεπηρέαστος από τις αποφάσεις του κόσμου;

Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι! Είναι θέμα στάσης ζωής και τόλμης να αμφισβητήσεις όσα δοτά θεωρούσες ως τότε δεδομένα και ακριβώς επειδή είναι δοτά μπορεί εύκολα να ακυρωθούν.

4.Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας

Ξέρετε, συχνά παρομοιάζω τον εαυτό μου σαν ένα σφουγγάρι που απορροφά αχόρταγα τα πάντα γύρω του. Κι ύστερα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα να το στύψω και να κρατήσω αυτά που πάνω τους θα πατήσω για να ξεκινήσω μια καινούργια ιστορία, να στήσω τον δικό τους κόσμο και να πετάξω όσα άχρηστα απορρόφησε το σφουγγάρι μαζί με τα πολλά χρήσιμα για το δικό μου προσωπικό ταξίδι της συγγραφής.

5.Υπάρχει αγαπημένος χαρακτήρας; Και γιατί;

Ναι, αγαπώ την Πέτρα, γιατί μπόρεσε από την κόλαση της παιδικής της ηλικίας να βρει εντέλει τον δρόμο της, έξω από τις ζωές των άλλων και μέσα από την δικιά της μόνο ζωή, απαλλαγμένη από τις όποιες δεσμεύσεις ενός στείρου και άδικου παρελθόντος. Είναι η νέα γυναίκα που ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί με πάθος.

6. Ετοιμάζετε κάτι καινούριο;


Είναι πολύ νωρίς ακόμη, το βιβλίο μου δεν έχει ακόμη σαραντίσει, μια έκφραση που ο λαός χρησιμοποιεί συχνά για τα νεογέννητα, πρέπει να το βοηθήσω στα πρώτα του βήματα, να το δω να πορεύεται μόνο του, κι όταν θα είμαι σίγουρη πως τα κατάφερε, να βάλω μπρος για μια καινούργια γέννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου